* HIDDEN_ACCESSIBILITY_TITLE *
IZJAVA O ZAŠTITI PODATAKA

Toshiba pridaje veliku važnost poštivanju osobnih prava svih posjetitelja svojih web stranica te korisnika online komunikacijskih servisa.

U nastavku pronađite našu IZJAVU O ZAŠTITI PODATAKA, koja vas obavještava o prirodi i opsegu osobnih podataka prikupljenih na ovim web stranicama te online komunikacijskim servisima, kao i svrsi obrade i korištenja istih.

PROTOKOL WEB POSLUŽITELJA

Kad posjetite naše web stranice, što je tipično za gotovo sve web stranice, naš poslužitelj automatski prikuplja osobne podatke kao što su: vaša IP adresa (uključujući i nazive domene povezan s IP adresom, npr. procesom obrnutog mapiranja), datum i vrijeme vašeg posjeta našim web stranicama, stranice koje ste posjetili na našim web stranicama, preglednik koji koristite, itd. Također, gdje je dostupno, pohranjuju se informacije o zemlji iz koje pristupate našim web stranicama (pohranjuje se samo ekstenzija, npr. „de“ za Njemačku, što označava zemlju), jezik koji koristite na pregledniku, riječi pretrage koje ste koristili (ukoliko je našim stranicama pristupljeno preko tražilice), kao i vrsta konekcije i operativni sustav. Ove informacije koristimo kako bismo stalno radili na poboljšanju iskustva vašeg posjeta stranicama.

WEB STRANICE ILI ONLINE KOMUNIKACIJSKI SERVISI

Općenito, za pristup našim web stranicama ne trebate pružiti personaliziranu informaciju. Međutim, možda ćete trebati dati osobne podatke za pristup nekom od naših komunikacijskih servisa. Vaši osobni podaci (npr. vaše ime, adresa, telefonski broj, e-mail adresa i sl.) pohranjuju se samo ako nam te informacije date kako biste koristili neki od servisa na našim web stranicama (npr. registracija jamstva/servisa, registracija u svrhu personaliziranog web iskustva, e-mail pretplata na newsletter ili sudjelovanje u nagradnim igrama i natječajima). Ovi podaci zatim se obrađuju i koriste za izvršenje tražene usluge. Dalje, ovi se podaci dalje obrađuju i koriste u druge svrhe (npr. slanje dodatnih informacija o našoj kompaniji i proizvodima) samo ako ste nam ranije dali svoju suglasnost za to. Vaša je suglasnost potrebna i za prosljeđivanje vaših podataka trećim stranama izvan zakonski dopuštenih okolnosti.

Na nekim stranicama, koristimo se sustavom dvostrukog upisa. To znači da vam nakon registracije šaljemo e-mail potvrde s vašim pristupnim podacima. Dobivene podatke tad koristite za pristup našim web stranicama. Vaša registracija nije aktivna dok se ne prijavite vašim korisničkim imenom i zaporkom.

PRAVO PRISTUPA OSOBNIM
PODACIMA I POVLAČENJU SUGLASNOSTI

U svakom trenutku imate pravo dobiti kopiju vaših osobnih podataka koji su pohranjeni kod nas. Dodatno, imate pravo povući svoju suglasnost u bilo kojem trenutku. Kako biste to učinili, molimo koristite kontakt adresu navedenu pod odjeljkom „Kontakti“.

ZAŠTITA PRIVATNOSTI MALOLJETNIH OSOBA

Naše web stranice i online komunikacijski servisi nisu namijenjeni djeci i osobama mlađim od 14 godina. Djeca i osobe mlađe od 14 godina ne smiju davati osobne podatke putem Interneta bez pristanka roditelja ili skrbnika. Jamčimo da svjesno ne pohranjujemo osobne podatke maloljetnih osoba.

KOLAČIĆI (ENG. COOKIES)

Neke od naših web stranica koriste kolačiće kako bi pratile korisničke navike, što nam pomaže u razvoju optimalne strukture web stranica. Kolačići su male, lokalno pohranjene datoteke (tzv. session-based cookies). Ovi kolačići postoje samo do završetka vašeg boravka na Internetu. Koriste se za navigaciju te povećavaju pristupačnost web stranica. Naše stranice možete koristiti i ukoliko ne pristajete da se na vašem računalu generiraju kolačići. Ipak, imajte na umu da neke funkcionalnosti mogu biti ograničene i/ili neke web stranice neće biti dostupne. Većina preglednika automatski prihvaća kolačiće. To možete spriječiti blokiranjem kolačića u postavkama vašeg internetskog preglednika. Više informacija o tome pronađite u uputama koje isporučuje proizvođač vašeg preglednika.

UPORABA GOOGLE ANALYTICS

Ove web stranice koriste Google Analytics, usluge web analize koje isporučuje Google, Inc. („Google“). Google Analytics koristi „kolačiće“, tekstualne datoteke pohranjene na vašem računalu, pomoću kojih analizira web stranice i načine na koje korisnici koriste stranice. Informacije o vašem korištenju web stranica koje generiraju kolačići (uključujući i vašu IP adresu) prosljeđuju se i pohranjuju na Googleovim poslužiteljima u SAD. Na ovim stranicama aktivirali smo ekstenziju “_anonymizeIp()”,kako bi vaša IP adresa bila obrađena isključivo u skraćenom obliku od strane EU ili država članica ECC Europske Unije. Samo u iznimnim slučajevima cjelokupna IP adresa bit će proslijeđena na Googleov poslužitelj u SAD i biti skraćena tamo. U ime operatera ove web stranice, Google će ove informacije koristiti za svrhe evaluacije korištenja web stranica, izradu izvještaja o aktivnostima na web stranicama te pružanju drugih usluga operateru web stranice, a koje se odnose na aktivnosti na web stranicama i korištenju Interneta. IP adresa koju isporučuje vaš preglednik u skladu s Google Analytics neće biti povezan s bilo kojim drugim Googleovim podacima. Korištenje kolačića možete izbjeći odabirom odgovarajućih postavki na vašem pregledniku, no imajte na umu da u tom slučaju možda nećete moći koristiti web stranice u punoj funkcionalnosti. Uz to, obradu podataka i stvaranje dokumentacije o vašem korištenju web stranica (uključujući i IP adresu) od strane Googlea možete izbjeći preuzimanjem i instalacijom dodatka za preglednik dostupnog na: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

POVEZNICE PREMA DRUGIM WEB STRANICAMA

Naše web stranice sadrže poveznice prema drugim web stranicama na kojima možete pronaći više o proizvodima korporacije Toshiba, ostalih kompanija unutar grupacije ili naših partnera. Imajte na umu da se ova izjava o zaštiti podataka ne odnosi na web stranice trećih strana na koje možete biti preusmjereni.

Na našim web stranicama možete pronaći i poveznice prema društvenim mrežama kao što su Facebook, YouTube ili ostali. Ove web stranice trećih strana nisu upravljane od strane korporacije Toshiba. Molimo pročitajte pravila o zaštiti podataka određenog davatelja usluga. Toshiba nema utjecaj na obradu ili korištenje vaših osobnih podataka od bilo koje treće strane i odgovorna je samo za sadržaj koji sama proizvede na web stranicama trećih strana. Na web stranicama društvenih mreža možda ćete se morati registrirati kako biste ostvarili potpunu interakciju i iskustvo Toshibinih stranica na društvenim mrežama. Molimo imajte na umu kako Facebook ili ostali davatelji usluga već mogu prikupljati osobne podatke (npr. IP adrese) kad slijedite takve poveznice ili kad vas preglednik povezuje na stranice društvenih mreža.

SIGURNOST

Toshiba je implementirala tehničke i organizacijske sigurnosne mjere kako bi zajamčila sigurnost vaših osobnih podataka. Korisničke osobne informacije pohranjene su na naše sigurne mreže te je pristup ograničen onim zaposlenicima i partnerima koji imaju pravo na pristup našim sustavima.

U područjima u kojima unosite podatke, radimo sa sustavom enkripcije "Secure SocketLayer" (SSL). Molimo imajte na umu da vaš preglednik mora podržavati zaštitu enkripcijom. Ovu SSL enkripciju, primjerice, možete pronaći u pregledniku Internet Explorer 3.0 ili novijem, kao i većini ostalih preglednika. Podaci se pohranjuju u bazama podataka koje su protiv neovlaštenog pristupa zaštićene raznim sigurnosnim softverom i vatrozidima. Kad god vaš preglednik prikazuje simbol zatvorenog lokota pri dnu ekrana (ili sličnu ikonu ili naglašenu web adresu kod drugih preglednika), to znači da se vaši podaci prenose u šifriranom obliku.

Ako je SSL certifikat nedostupan iz tehničkih razloga, prikazuje se pogreška stranice, kako biste bili sigurni da se vaši podaci ni pod kojim okolnostima ne prenose bez šifriranja.

OBRADA PODATAKA VAN
EUROPSKOG GOSPODARSKOG PROSTORA

Osobni podaci prikupljeni putem ovih web stranica ne obrađuju se izvan Europskog gospodarskog prostora.

OPĆENITO

Toshiba zadržava pravo dodavanja, brisanja ili promjene bilo kojeg ili svih uvjeta Izjave o zaštiti podataka u bilo kom trenutku, sa ili bez prethodne najave.

INFORMACIJE/KONTAKTI

Možete nas kontaktirati na donju adresu ukoliko

  • želite ispraviti, obrisati ili blokirati vaše osobne podatke
  • želite dobiti informacije o vašim osobnim podacima koje smo pohranili
  • želite povući svoju suglasnost, ili
  • mate ostalih pitanja u svezi zaštite podataka u Toshiba Europe GmbH

TOSHIBA Europe GmbH
Legal Department
Hammfelddamm 8
41460 Neuss
Germany

Verzija Svibanj 2012